Blog

DOBRODOŠLI NA NAŠOJ BLOG STRANI

WELCOME TO OUR BLOG PAGE

Šerpe i lonci za mozak

Foto by pixabay

Kada mozak ima na raspolaganju hranu koja potstiče njegov rad, to je onaj pravi gurmanski užitak za moždane ćelije. U pripremi takve „hrane“ za mozak uvek stoje na raspolaganje dobri stari recepiti majstora intelektualnog rada sa svih meridijana dobro pothranjeni na bibliotekarske police.

Travel, Architecture, Religion, Outdoors
Foto by pixabay

Tempi passati tempi belli

E to su ona vremena kada su ljudi išli na počinak u svoje private knjižnice, gde je bilo smešteno njihovo intelektualno blago.

Ball, Silhouettes, Men, Slide, Roll
Foto by pixabay

Што да се прави?

Античкиот мислител Талет уште во негово време знаел дека „Необразованоста е терет“, затоа се употребувале калогатии, бидејќи тоа е еден од начините со кои може да се влијае на моралното воспитување на народот.

Little Big People

Децата со своите оргинални идеи секогаш имаат одговор и на најсложените прашања, затоа како што вели Пауло Коелјо прашајте ги децата, тие знаат се. Ова е нивно катче каде што сигурно ќе ги поттикнат на дејство одговорните субјекти.

Foto by pixabay